Helgen den 23-24 september var det äppelmarknad i Kivik- men äppelmarknaden fortsätter ända fram till 8 oktober. Det blir föreläsningar, vandringar bland äppelodlare, äppelkonst och mycket mer. Du kan lära dig hur du gör din äppelchutney, det blir must-och ciderprovning på Kiviksmusteri, föreläsning om bin och mycket mer – läs hela programmet.
Vill du i avvaktan på ditt besök bjuda på en god efterrätt – gör så här:
Plocka 4- 8 goda äpplen antingen från äppelträdet eller från fruktdisken, skala och kärna ur dem.
Smält 75 gram smör och doppa äpplena i det.
Rulla dem i 11/2 dl råsocker.
Lägg dem i en form och strö över fröna från en halv vaniljstång, 1 tsk kanel och 1 tsk kardemumma.
Toppa med 100 gram valnötter.
Baka i ugenen i cirka 20 minuter, 175 grader.
Servera med grädde, vaniljsås eller vaniljglass.